FIFA 11

FIFA 11 PC Impressie

FIFA 11
@fifabenelux

Joost Laurman is al sinds 2005 lid van het team van FIFA Benelux. Hoewel hij op de voorgrond niet meer actief is voorziet hij FIFA Benelux van technisch advies als dat nodig is.

Zoals al eerder aangegeven was FIFA Benelux afgelopen 2 dagen te gast in Keulen voor de GamesCom 2010. Dit is voor gameontwikkelaars de kans om hun aankomende games te laten zien. Op de beurs werd ook FIFA 11 getoond, op donderdag met een presentatie voor FIFA 11 voor de PC.

Mocht je het nog niet weten, de PC-versie van FIFA 11 bevat dit jaar de Next-Gen engine. Dit betekent Next-Gen graphics, speltypes, menu’s en natuurlijk de gameplay. EA is in totaal twee jaar bezig geweest om dit te bewerkstelligen.

Ian Jarvis, producer van FIFA 11 voor de PC, liet ons enkele mogelijkheden zien. Mocht je FIFA al op de consoles hebben gespeeld zul je hier heel veel van herkennen. Ian trapte af met een diepere kijk in de online speltypen. FIFA 11 voor de PC bevat een 5 tegen 5 online teamplay. Dit houdt in dat je zowel normaal als in Virtual Pro modus. Daarnaast bevat FIFA 11 voor de PC een zogenaamde LAN Play. Hiermee kun je, zonder online te hoeven zijn, FIFA 11 op een netwerk spelen. Erg handig als je meerdere computers naast elkaar hebt staan. Ook de Pro Club Championships uit de console-versie zijn omgezet naar de PC.

De multiplayer-speltype is natuurlijk nog veel uitgebreider. Er is een lobby waar je games kunt zoeken. Je kunt filters instellen, waardoor je kunt zoeken op bijvoorbeeld skill-level, het aantal sterren van de teams of naar gerankte of juist ongerankte wedstrijden. Daarnaast zijn ook de Leaderboards overgenomen. Hier kun je zien hoe je het tegenover de rest van de wereld doet.

Ook de carrière modus is enorm veranderd. Het beschikt over dezelfde mogelijkheden als de Manager Mode van FIFA 10 voor de consoles. Het team van EA heeft wel goed naar de feedback van de community geluisterd. Hieruit is een lijst van 75 punten gekomen, welke het team heeft opgelost. De bugs die te vinden waren in de console-versies zijn op de PC dus niet terug te vinden. Een gefinetunede carrièremodus dus.

Op gebied van gameplay is precies hetzelfde gedaan. De grote bugs zijn eruit gehaald en vanaf daar is het spel verder getweaked. Eén punt dat bij ons zeker in de smaak viel is het feit dat de speler tijdens een diepte pass nu niet langer zal stoppen en wachten op de bal, maar zal proberen de bal in de loop mee te nemen. Dieptepasses of voorzetten zullen zo voor nog meer dreiging zorgen.

Al met al zijn wij zeer te spreken over de enorme stap die FIFA 11 voor de PC dit jaar gaat zetten. Eindelijk de door de community zo lang verwachtte stap naar de Next-Gen engine. Het enige minpunt lijkt het kwijtraken van de modbaarheid, hoewel Ian aangaf dat ze het spel niet hebben dichtgetimmerd. Het zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat er programma’s zullen komen waar FIFA 11 wel mee aan te passen is.

Morgen vervolgen we onze GamesCom coverage met de Next-Gen presentatie.

Meer in FIFA 11

FIFA 11 niet meer online vanaf 11 januari

Chris14 december 2012

[Update] ESWC kwalificatie 4 en 25 september

Chris16 augustus 2011

Clan KnightS* op zoek naar versterking

Chris12 augustus 2011