FIFA 11

FIFA 11 launch event

FIFA 11
@fifabenelux

Joost Laurman is al sinds 2005 lid van het team van FIFA Benelux. Hoewel hij op de voorgrond niet meer actief is voorziet hij FIFA Benelux van technisch advies als dat nodig is.

FIFA 11 launch eventWat deden Urby Emanuelson, Vurnon Anita, Siem de Jong en drie 11 jarige kids vanmiddag in de Amsterdam ArenA? Onder het motto We are 11 werd FIFA 11 officieel gepresenteerd aan de Nederlandse pers.

Naast het zestal was Evert ten Napel aanwezig om de boel aan elkaar te praten voor een hele berg journalisten en cameramannen. Meer hierover lees je in het hele verhaal.

Na ongeveer een 15 á 20 minuten vertraging werd dan eindelijk iedereen tot de orde geroepen en was het tijd voor het daadwerkelijke event. De pers werd vriendelijk verzocht zich te verplaatsen naar de Skybox, waar enkele grote schermen waren opgesteld.

De Community-manager van EA Nederland, Tim van den Eeckhout, gaf vervolgens wat nieuwe punten aan van FIFA 11. Waarschijnlijk kennen jullie deze punten allang uit jullie hoofd, bijvoorbeeld Personality + en Pro Passing. Nadat dit achter de rug was werden de speciale gasten voor deze middag verwelkomt. In de eerste plaats waren dit drie FIFA-kids, die ontzettend grote fan van Ajax waren. Daarnaast kwamen er nog drie sterren van het Ajax 1, namelijk Urby Emanuelson, Vurnon Anita en Siem de Jong. Zij moesten voor een knallende middag gaan zorgen.

Naast deze zes sterren werden er ook nog enkele journalisten van gerenommeerde gaming-sites gevraagd om een potje te spelen. Dit werd voorzien van commentaar door onze eigen Evert ten Napel. Omdat Youri Mulder helaas niet in staat was hier bij te zijn, deed Evert af en toe ook een improvisatie van zijn co-commentator. Er werden twee wedstrijden gespeeld, maar in beide wedstrijden slaagden de sterren er niet in te winnen van FC Utrecht. In de tweede wedstrijd werd gekozen voor een fantasie opstelling met Maarten Stekelenburg in de spits. Het werd 0-4 en 1-1. Voor de Ajax-fans hopelijk een beter resultaat aanstaande zondag.

Hierna was de middag alweer om en was het voor ons tijd om terug te keren naar huis. Een leuke en gezellige middag, maar nu vooral Let’s FIFA 11!


Meer in FIFA 11

FIFA 11 niet meer online vanaf 11 januari

Chris14 december 2012

[Update] ESWC kwalificatie 4 en 25 september

Chris16 augustus 2011

Clan KnightS* op zoek naar versterking

Chris12 augustus 2011