FIFA 09 Ultimate Team

FIFA 09 Ultimate Team

FIFA 09 Ultimate Team
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

Electronic Arts werkt aan een nieuw online speltype voor FIFA 09 op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Met FIFA 09 Ultimate Team kun je zelf een team samenstellen en het vervolgens online opnemen tegen de vele andere online FIFA 09 spelers. Op 19 maart wordt FIFA 09 Ultimate Team als download uitgebracht. Middels het verzamelen van virtuele kaarten kun je ondere andere nieuwe spelers, staf en tactieken aanschaffen.EA SPORTS WERKT AAN STRATEGISCH, ONLINE SPELTYPE FIFA 09 ULTIMATE TEAM VOOR EEN RECORD AANTAL ONLINE FIFA 09-GAMERS
In FIFA 09 Ultimate Team stellen online gamers hun eigen dreamteam samen voor de competitie


SCHIPHOL-RIJK, 11 februari 2009 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag bekendgemaakt bezig te zijn met de ontwikkeling van een uniek, downloadbaar speltype: FIFA 09 Ultimate Team. Dit online speltype vormt een nieuwe, strategische uitbreiding van het bekroonde EA SPORTS(tm) FIFA 09 op het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en het Xbox 360® video game en entertainment systeem. FIFA 09 Ultimate Team daagt gamers uit het meest getalenteerde voetbalteam ter wereld samen te stellen of te ontwerpen en het online op te nemen tegen talloze andere gamers voor de titel ‘Ultimate team’.

FIFA 09 heeft 25 internationale prijzen gewonnen en is de populairste online EA SPORTS-game*. Sinds de Europese release op 25 september 2008, hebben al meer dan 141 miljoen FIFA 09-gamers zich online aangesloten op PLAYSTATION 3 en de Xbox 360. Gemiddeld worden er 1,25 miljoen online wedstrijden per dag gespeeld; een toename van 321 procent ten opzichte van FIFA 08. FIFA 09 Ultimate Team is de ultieme droom-uitbreiding van FIFA 09 en een recordaantal online gamers zullen er met volle teugen van genieten.

“Online is de volgende, grote stap in sportgames. Een recordaantal gamers speelt FIFA 09 online. We concentreren ons dus op het ontwikkelen van games die een fantastische online ervaring bieden”, zegt Andrew Wilson, vicepresident en uitvoerend producent van de FIFA-franchise. “Een speciaal team dat zich uitsluitend heeft beziggehouden met FIFA 09 Ultimate Team heeft het spel een totaal nieuwe dimensie gegeven; een nieuwe, strategische benadering van FIFA 09, die gamers honderden uren extra speelplezier oplevert.”

FIFA 09 Ultimate Team daagt je uit om 30 verschillende virtuele kaarten te verzamelen (brons, zilver en goud). Met deze kaarten voor spelers, staf, contract, opstellingen en tactiek kun je je eigen droomteam samenstellen. Je verzint eerst een strategie om de juiste spelers en kaarten te verzamelen en bepaalt daarna de winnende wedstrijdstrategie. Kies de juiste coach (of ruil hem) en ga voor de slimste tactiek en opstelling zodat je team over de juiste instelling beschikt om de top te bereiken. Sla je tegenstander op het juiste moment om de oren met speciale gameplay-kaarten waarmee je op het cruciale moment de wedstrijd naar je toe trekt.

Ervaar de ultieme voetbaldroom met FIFA 09 Ultimate Team. Zet jezelf in het spel en neem een plek in naast je voetbalhelden. Leid ze als aanvoerder naar de overwinning. Pas alle facetten van je voetbalervaring aan: spelers, stadia, tenues en wapens en zorg voor een voetbalsensatie met het beste team van de wereld. Je kunt waardevolle kaarten binnenslepen door offline en online wedstrijden te winnen of je kunt de kaarten die je nodig hebt voor je perfecte team bemachtigen op de ruilmarkt. Behaal de top van het klassement of doe mee aan knockout-toernooien en win een van de felbegeerde trofeeën. Hoe verder je komt in het toernooi, hoe sterker de tegenstanders worden.

Stel je eigen team samen zoals jij dat wilt, stel ze op in wedstrijden en toernooien tegen de meest getalenteerde teams ooit en kom als winnaar uit de bus. Dit is de ultieme vaardigheidstest. Ben jij de beste speler? De beste coach? Wordt jij een echte FIFA 09 Ultimate Team-legende?

FIFA 09 Ultimate Team wordt uitgebracht als download voor FIFA 09 vanaf 19 maart 2009. In dit nieuwe speltype kun je een team samenstellen met een startpakket van spelers en virtuele kaarten. Je mag vijf proefwedstrijden spelen en daarna bepalen of je FIFA 09 Ultimate Team wilt kopen. Voor dit speltype heb je een volledige versie van FIFA 09 nodig.

Meer in FIFA 09 Ultimate Team

Wat vond jij van Ultimate Team?

Joost9 september 2009

Korting FIFA 09 Ultimate Team voor Xbox360

Jeremy10 augustus 2009

Nieuwe Nederlandse speler

Chris4 augustus 2009