FIFA 20

FIFA 20 Ultimate Team – Features

FIFA 20
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Vandaag zijn de veranderingen aan FIFA 20 Ultimate Team bekend gemaakt. FUT bevat in het nieuwste deel meer objectives en krijg je meer vrijheid om je team aan te passen naar jouw wensen. Het toevoegen van House Rules zorgt voor meer mogelijkheden in vriendschappelijke wedstrijden en zijn er aanpassingen in het beheren van je squad en spelen van squad battles. Check ook de ICONS van FIFA 20 Ultimate Team.

Meer Soorten Objectives

In FIFA 18 werden de dagelijkse- en wekelijkse objectives aan Ultimate Team toegevoegd. Dat de doelstellingen vaak hetzelfde zijn en beloningen tegenvallen zijn veelgehoorde klachten. EA Sports heeft hier voor FIFA 20 aanpassingen in gemaakt.

In FIFA 20 kan je in verschillende perioden, seizoenen genaamd, XP verdienen waarmee je spaart voor rewards. Dit kan je doen door verschillende nieuwe Season Objectives te voltooien. Voltooi je meerdere objectives van één groep, kan je ook hier weer een losse beloning voor krijgen. Een vierde soort objectives, Dynamic Objectives, zijn doelstellingen die erg tijdgebonden zijn, bijvoorbeeld bij een bijzonder evenement.

Ook voor het bereiken van bepaalde mijlpalen, zoals honderd keer scoren met een geplaatst schot of kopbal, leveren je rewards op. De mijlpalen zijn niet aan de seizoenen gebonden. Het eerste seizoen van FIFA 20 loopt van 19 september tot eind oktober.

Nieuwe Customization Opties

Sinds de introductie van Ultimate Team is het mogelijk om bepaalde uitstralingen van je club uit te stralen, zoals door de keuze van tenue’s. In FIFA 20 wordt het aantal aanpassing-mogelijkheden uitgebreid naar acht categorieën. Kies nu de favoriete manier van juichen na een doelpunt, stadion uitstraling en tifo’s om de uitstraling van je club nog meer naar je hand te zetten. De uitstraling zal bijvoorbeeld tot stand komen door unieke vlaggen. De tifo’s zie je terug voorafgaand aan de wedstrijd of bij het scoren van een doelpunt.

Nieuwe manieren van juichen, stadion uitstraling en tifo’s zijn te verdienen met de nieuwe objectives van FIFA 20.

Vrienschappelijke wedstrijden

Eerder meldde we al dat in Pro Clubs wedstrijden worden toegevoegd met House Rules. Ook in FIFA 20 Ultimate Team worden de House Rules geïntroduceerd, namelijk voor het spelen van vriendschappelijke FUT-wedstrijden.

Voor FUT zijn er vier exclusieve House Rules gemaakt:

  1. Mystery Ball – Hierbij maken de gamers kans op een random boost in passing, schieten, dribbelen, snelheid of zelfs alle attributen van de spelers.
  2. King of the Hill – Als het jou lukt om balbezit te houden in een specifiek aangeven zone van het veld, verhoog je de waarde van het volgende doelpunt dat je scoort.
  3. Max Chemistry – Met deze House Rule krijgen alle spelers van je team 10 chemistry, ongeacht de chemistry links of positie die ze hebben.
  4. Swaps – Voor één wedstrijd worden drie spelers van de teams gewisseld. Hiermee maak jij dus kans op de beste spelers van je tegenstander, of verlies je mogelijk juist je eigen toppers.

Vanaf FIFA 20 tellen vriendschappelijke wedstrijden niet meer voor je winst-gelijk-verlies-ratio. Ook zullen je spelers niet beïnvloed worden door contracten, fitness, blessures of rode kaarten. Wel worden uitgebreide statistieken van onderlinge duels bijgehouden, zodat jij kan aantonen dat jij de betere FIFA-speler bent!

Squad Management

Ultimate Team draait natuurlijk om het samenstellen van je squad. EA Sports vond het nodig tijd om de schermen in FUT te voorzien van een nieuwe uitstraling. Het zal gemakkelijker worden om onder andere je opstelling te wijzigen of een speler van een contract te voorzien.

Squad Battles

Niet alleen het beheren van je squads is in FIFA 20 anders, dat geldt ook voor de Squad Battles. Naast het verbeteringen die doorgevoerd zijn in de menu’s, zijn er ook aanpassingen gedaan in de opzet van de populaire gamemode. Zo zal je niet langer gebonden zijn aan een bepaalde tijd om je tegenstanders te verversen. Je krijgt nu heel de week de tijd om (maximaal) tien keer je tegenstanders te vernieuwen. Naast de al aanwezige Featured Squad zal je in de Squad Battles van FIFA 20 ook tegen het Team of the Week (TOTW) kunnen spelen. Bijzonder hieraan is dat je het TOTW meerdere keren kan uitdagen, waarbij je laatst behaalde score blijft staan.

 

Bekijk de overige, kleine, wijzigingen aan FIFA 20 Ultimate Team in het Pitch Notes artikel dat EA Sports gepubliceerd heeft.

 

Meer in FIFA 20

FUT 20 Team of the Week – Week 14

Jordi18 december 2019

FUT 20 Team of the Week – Week 13

Jordi11 december 2019

FUT 20 Team of the Week – Week 11

Jordi27 november 2019