EURO 2012

EURO 2012 als DLC voor FIFA 12

EURO 2012
Chris
@fifabenelux

Chris van Deuren runt al sinds 1998 de FIFA Benelux site. Sinds dat jaar is Chris al bezig met het schrijven van artikelen omtrent de FIFA-serie, vele events in zowel binnen- als buitenland werden bezocht om de community te voorzien van het laatste nieuws en indrukken van speelsessies. Chris is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke aspecten van FIFA Benelux

Vandaag heeft EA Sports aangekondigt dat op 24 en 25 april EURO 12 uitkomt. Het gaat hier echter niet om een volledig nieuw spel, maar om een expansion pack voor FIFA12.

Het is beschikbaar voor zowel PS3, Xbox360 als PC, en zal €19,99 kosten.

De UEFA telt 53 teams, en deze zullen allen beschikbaar zijn, net als uiteraard alle spelers. Ook de acht stadions waarin het EK in Polen en Oekraïne zich zal afspelen, zijn aanwezig in dit spel. Producer Sebastian Enrique: “Dit spel zal fans de mogelijkheid geven om ingame de passie die ze voor hun nationaal team voelen te herbeleven. De rivaliteiten en emotie van de echte wereld worden namelijk zo goed als mogelijk overgebracht naar FIFA12, het beste voetbalspel tot nu toe.”

Naast de gewone offline-modus zal er echter ook online met deze teams gespeeld kunnen worden. Verwacht wordt dat het hier om een variatie op de bekers die EA af en toe aanbiedt naast de gewone online-competitie zal gaan, waarbij uiteraard alleen UEFA-nationale teams gekozen kunnen worden.

EA kondigt tevens aan dat ze de challenges in FIFA tijdens het EK volledig op het toernooi zullen toespitsen, waardoor je de matchen die je net op je tv gezien hebt kan herbeleven in FIFA. Uiteraard valt hiermee weer een hoop XP te verdienen.

Ten slotte is er nog een gloednieuwe ‘Expedition Mode’, die speciaal voor EURO 12 gemaakt is. Het gaat hier om een variatie op Ultimate Team, maar dan met nationale ploegen. Je kan je eigen team bouwen door matchen te winnen en daardoor spelers van verslagen ploegen over te nemen. De uiteindelijke bedoeling is tegen alle 53 landen te spelen én te winnen. Een overzicht van de uitbreiding vind je hieronder.

  • Alle 53 Europese teams beschikbaar
  • Alle 8 stadions
  • Alleen het toernooi, niet de kwalificaties
  • “Expedition Mode” waarin je je eigen dream team maakt.
  • Customer EURO 2012 commentaar in enkele Europese talen
  • 10 trophies/achievments
  • Geen gameplay wijzigingen, EURO 2012 draait op FIFA 12
  • Alle teams krijgen een squad update net voordat het toernooi start
  • Kosten 19.99 euro

Meer info over EURO 2012 is te vinden op de officiële FIFA 12 EURO 2012 website.

Meer in EURO 2012

UEFA Euro 2012 PC update

Joost13 juni 2012

Nederlands Elftal winnende formule

Chris8 juni 2012

EURO 2012 patch

Chris25 mei 2012