2014 FIFA World Cup

EA Sports voorspelt Duitsland als wereldkampioen

2014 FIFA World Cup
Jordi
@fifabenelux

Jordi Dekker is sinds 2008 onder andere verantwoordelijk voor het publiceren van artikelen op FIFA Benelux. Doordat Jordi geen enkele FIFA-editie gemist heeft sinds FIFA 1999, geïnteresseerd is in nieuws van aankomende edities en het bezoeken van evenementen, heeft hij inmiddels veel expertise van de FIFA-serie. Met deze kennis probeert hij zo goed mogelijk naar bezoekers en leden van FIFA Benelux te communiceren.

Vorige week maakte EA bekend dat zij denken dat Duitsland het WK gaat winnen. EA heeft alle 32 deelnemende landen getest, in de 2014 FIFA World Cup game, onder dezelfde omstandigheden waarin de landen op het WK in Brazilië ook mee te maken zullen krijgen. Hieruit bleek dat Duitsland het gastland Brazilië uiteindelijk met 2-1 zal verslaan, in het Estádio do Marcanã, op 13 juli 2014. Dit zou de vierde FIFA World Cup van de Duitsers betekenen in de geschiedenis en dan zouden ze tevens het eerste Europese land zijn dat de World Cup zou weten te winnen op Zuid-Amerikaanse bodem. Een saillant detail: Vier jaar geleden voorspeelde EA nauwkeurig dat Spanje de uiteindelijke kampioen zou worden, hetgeen wat uiteindelijk ook is gebleken. Nederland strandt volgens de simulatie bij de laatste 16, ‘Oranje’ verloor van gastland en de uiteindelijk verliezend finalist, Brazilië.

FIFA Benelux WK voorspel actie

Uit de 2014 FIFA World Cup game kwamen ook de volgende resultaten naar boven:
Wereld Kampioen: Duitsland
WK-finale: Duitsland 2 – Brazilië 1 (na extra tijd)
Winnaar Gouden Schoen: Neymar Júnior (Brazilië), 6 doelpunten
Winnaar Gouden Bal: Neymar Júnior (Brazilië)
Mooiste doelpunt: Andres Iniesta (tegen Engeland)

Volgens de simulatie van EA Sports is de eindstrijd tussen Duitsland en Brazilië een herhaling van het WK-finale in 2002. De Braziliaanse ‘samba boys’ kenden een indrukwekkende start in de simulatie. Ze overdonderden de Duitsers met hun vaardigheid, snelheid en vlottende combinaties. Het vroege druk zetten werd beloond, want Neymar kreeg te veel ruimte van de Duitse verdediging en versloeg Manuel Neuer in een een-op-een situatie, waarmee hij uiteindelijk topscorer van het toernooi werd, met 6 goals.

Naar mate het spel vorderde kwamen de veerkrachtige Duitsers beter in hun spel en begonnen ze ruimtes te vinden. Duitsland zou pas laat in de wedstrijd op gelijke hoogte komen. Per Mertesacker zou met een torenhoge kopbal de gelijkmaker tegen de touwen koppen, na een hoekschop van Mesut Özil. De Braziliaanse dromen van een sprookje vielen in de extra tijd in duigen, want Miroslav Klose reageerde het meest alert op een afgeketste bal en schoot van dichtbij binnen. Hiermee zou hij de geschiedenisboeken in gaan als WK-topscorer aller tijden, met 16 goals. Met de overwinning zouden de Duitsers hun vierde WK-titel binnen slepen. Duitsland bereikte de finale na een krappe 2-1 overwinning op Argentinië, in de kwartfinale. De wedstrijd werd na strafschoppen beslist in het voordeel van de Duitsers, 5-4. In de halve finale wisten ze titelverdediger Spanje uit te schakelen. Brazilië bereikte de finale na een overwinning op Uruguay, in de kwartfinale. Deze werd eveneens beslist na strafschoppen, welke de Brazilianen wonnen met 4-3. In de halve finale bleek het gastland te sterk te zijn voor de Portugezen, 1-0. Neymar besliste deze wedstrijd met een late goal.

Finale: Brazilië 1 – 2 Duitsland (ET)
3e plaats: Portugal 1 – 3 Spanje
Halve finales:Brazilië 1- 0 Portugal en Spanje 0 -0 Duitsland (4-5 na penaltys)
Kwart finales Brazilië 2-2 Uruguay (Brazilië 4-3 na penaltys), Portugal 4-3 Nigeria, Engeland 0-2 Spanje, Duitsland 2-1 Argentinië
Laatste 16: Brazilië 3-1 Nederland, Ivoorkust 2-3 Uruguay, Frankrijk 0-1 Nigeria, Portugal 2 – 0 Rusland, Spanje 3-1 Mexico, Engeland 1-1 Colombia (Engeland 4-3 na penaltys), Argentinië 2-0 Ecuador, België 1-2

 

Denk jij het beter te weten dan EA Sports? Doe mee aan het FIFA Benelux WK voorspellen.

Meer in 2014 FIFA World Cup

EA voorspelde Duitsland als wereldkampioen

Bastiaan14 juli 2014

Winnaars 2014 FIFA World Cup pakket prijsvraag

Chris5 juni 2014

2014 FIFA World Cup pakket prijsvraag

Chris15 mei 2014